Eklenme Tarihi: 21.06.2019
Sompo Sigorta, yerküredeki yaşamın devamlılığını ciddi boyutta tehdit eden küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda önce toplumsal, sonra bireysel düzeyde farkındalık yaratacak 360 derecelik uzun soluklu bir kurumsal sosyal sorumluluk projesine imza atıyor: “Yerküreye Saygı”…
Bakmaya doyamadığımız manzaralar değişmesin diye, adım adım ilerleyen Sompo Sigorta, “Yerküreye Saygı” projesiyle daha çok insana ulaşmayı hedefliyor, küresel iklim değişikliğini geri çevirebilmek için alınacak önlemleri anlatmak
“Dünyaya iyi bakalım, hep böyle güzel kalsın”
Proje hakkında bilgi veren Sompo Sigorta CEO’su Recai Dalaş, şunları söyledi: “2050 yılına kadar Türkiye’de ortalama sıcaklığın 2 ile 4 derece artması bekleniyor. Ani yağışların artması sonucu oluşan kent selleri sıklaşıyor ve hayati önem taşıyor. Küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin bir sonucu olarak tarımsal üretimin zarar görmesi, doğal tarım alanlarının yok olmasıyla birlikte doğal ürünlere ulaşamama sorunu ortaya çıkıyor. Kirlenen okyanus ve denizler, balık neslinin yok olmasına neden oluyor. Toplumda ise temel afet bilinci yok ve insana düşen sorumluluğun bu noktada ortaya çıkması ve bu konunun altının çizilmesi gerekiyor. Yerküreye Saygı Projesi kapsamında bize danışmanlık vermesi için ise çok değerli Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ile çalışıyoruz.”
“Sen değişirsen bu güzellikler değişmez”
“Yerküreye Saygı”, kültürel dönüşümü kapsayacak bir inisiyatifi de üstleniyor…
Sompo Sigorta, başlattığı proje ile öncelikle öncü bir üniversite iş birliğiyle iklim değişikliği üzerine Türkiye’de bir araştırma çalışmasını hayata geçirmeyi hedefliyor. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ile Türkiye’nin dört bir yerindeki Sompo acentelerine, farkındalık seminerleri düzenlemeyi planlayan şirket aynı zamanda “Yerküreye Saygı” konulu bir fotoğraf sergisi de düzenleyecek. Yine Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’nun katılımı ile ‘daha iyi bir gelecek’ konulu radyo spotları ile toplum geneline ulaşmayı hedefleyen Sompo Sigorta, hem acentelerinin hem de çalışanlarının katılımı ile “İklim Gönüllüleri” grubu kuracak.
Proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı iş birliğiyle çocukların hava olayları ve iklimlerin oluşumu konularında bilgilenmeleri ve gençlerin sürdürülebilir yaşam bilinci kazanmaları için okullarda eğitim programları uygulanacak. Ayrıca TEMA Vakfı toplumun her kesiminde küresel iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Türkiye'nin farklı illerinde söyleşiler, stant çalışmaları ve belgesel gösterimleri düzenleyecek.
Sompo, proje kapsamında şirket çalışanlarını yaratılan özgün kültürün bir parçası haline getirerek, sadece bununla da yetinmeyip, aynı hizalamayı grubun küresel düzeydeki iştiraklerindeki çalışanlar için de yaparak kültürel dönüşümü kapsayacak bir inisiyatifi üstlenmek istiyor.
İklim değişikliği sonucunda oluşan sel, dolu ve fırtına gibi doğal afetlerin oluşturduğu hasarları teminat altına alacak bir ürün üzerinde de çalışan şirket, kurumsal müşterilere yönelik çözümler geliştirmeyi de planlıyor.